Descriere

Ce sunt brichetele de rumegus

     Brichetele de rumegus si tocatura de resturi lemnoase sunt, de obicei, produse prin comprimarea resturilor de lemn si a rumegusului. In contact cu caldura extrema, lemnul elibereaza un adeziv natural denumit lignina care imbina perfect resturile de lemn cu rumegusul. 

     Produsele noastre sunt ecologice, nepoluante deoarece asigura o ardere fara emisii de CO2 si fara  miros.

    In tabelul atasat, sunt redate caracteristicile tehnice ale brichetelor de rumegus:

Tip material

Rumegus si tocatura de lemn de esenta tare

Diametru

60 mm

Lungime

20-200 mm

Putere calorica

4800-5900 kcal/kg

Umiditate

8%

Continut de cenusa

1%

Ambalare

Saci de 10 kg, vrac, big-bag de 1000 kg

 Avantajele brichetelor de rumegus

     Brichetele au o umiditate scazuta, ceea ce inseamna ca degaja mai putin fum si mentin hornul curat . Produsele lemnoase pot inlocui cu succes utilizarea lemnului, a gazului metan sau a altor combustibili petrolieri. Caldura emisa de o tona de brichete este egala cu cea emisa de 5-6 metri cubi de lemn.

Sunt mai multe avantaje pentru utilizarea noilor combustibili cu brichete din lemn pentru incalzire in raportul cu lemnul de foc, talasul si carbunele. Primul avantaj este reprezrntat de eficienta spatiului de transport, utilizare si stocare. Compactarea deseurilor de lemn in brichete reduce costul de stocare, manipulare si transport de peste 10 ori rezultand si produse de diverse modele si tipuri.

De asemenea, brichetele sunt mult mai curate in folosire decat alte tipuri de combustibili mai ales carbune pentur ca nu au sulf. Reducerea poluarii cu praf de rumegus poate sa fie evitata prin productia brichetelor. Se reduce astfel si pericolul de fox si de explozie prin brichetare evitand totodata si costurile suplimentare de prevenire impotriva incendiilor.

Forma fizica a brichetelor si caracteristicile de ardere duc la o foarte buna eficienta energetica. Brichetele ard in mod controlat, incet si eficient datorita procentului mic de umiditate, densitate mare si continut redus de cenusa. Tot mai multe brichete sunt folosite si in industrie inlocuind carbunele cu combustibil solid.

Costul brichetelor este in general mai mic prin comparatie cu carbunele sau cu lemnul pentru foc. Pentru mai multe informatii despre brichete, preturi si oferte, poti naviga prin magazinul nostru si vei gasi toate detaliile de care ai nevoie.

Utilizand brichete sunt eliminati factorii poluanti

Procesul de brichetare a rumegusului si folosirea sa drept combustibil este o solutie eficienta pentru a elimina factorii poluanti respectiv deseurile care rezulta din prelucrarea lemnului in fabrica de cherestea si de mobila iar toate aceste deseuri daca sunt netratate si neutilizate sunt o sursa de poluare pentru ca nu se vor degrada in timp.

Nu contin chimicale si aditivi

Rasinile si liantii care exista in mod natural in rumegus au rolul de a mentine brichete compacte si de aceea ele nu contin aditivi. Folosind deseurile ramase dupa prelucrarea lemnului obtinem un produs foarte valoros respectand si protejand natura.

Dupa ce sunt arse brichetele din rumegus ramane foarte putina cenusa, cel mult 10% din cantitatea nearsa initial care se foloseste drept fertilizator al solului.

Incalzirea cu ajutorul brichetelor din rumegus asigura o foarte buna ardere fara emisii de dioxid de carbon protejand astfel mediul inconjurator.

 

 

 

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.